Raport SNAC

ŞCOALA GIMNAZIALĂ VÎRTEŞCOIU

JUD. VRANCEA

TEL/FAX0237676196

 

 

RAPORT DE ACTIVITATE S.N.A.C.

 

În cadrul activităţilor de Strategie Națională de Acțiune Comunitară, la Școala Gimnazială  Vîrteșcoiu ,s-a desfășurat  în săptămâna 4 – 8 noiembrie 2013 , campania de sprijinire a copiilor și bătrânilor aflaţi în dificultate, denumită ,,Săptămâna legumelor şi fructelor donate” (nr. 2104 din21.11 2013), inclusă în campania din cadrul Strategiei Nationale de Acţiune Comunitară (SNAC).În acest proiect caritabil,  prof. Partenie Mihaela-director și prof. Ionașc Luminița – coordonator SNAC, alături de colegii din toate structurile școlii coordonatoare,s-au mobilizat foarte repede şi eficient: au popularizat activitatea în zilele de luni și  marţi ,iar miercuri, joi și vineri  8 noiembrie, s-au adunat la nivelul unităţii şcolare cantităţi însemnate de legume: morcovi, ardei, varză, ceapă, cartofi, fructe și alte alimente neperisabile.S-au strâns în jur de 90 kg de legume,70 kg  de fructe,20 litri de ulei,17 kg de zahăr,9 kg de paste și alte produse alimentare. Cea mai mare parte a legumelor,fructelor și alimentelor a fost direcţionată spre familii cu mai mulți copii, dar  și bătrânilor cu o situație materială precară .S-au implicat în activitate 19 cadre didactice și 63 de elevi.

      Elevii au participat cu mult interes și entuziasm ,fiind mulțumiți că au putut oferi ș iei din puținul lor câte ceva familiilor care aveau atât de multă nevoie de ajutor.

    Prin acest demers, voluntarii Școlii Gimnaziale Vîrteșcoiu intenţionează să dezvolte şi să întărească abilităţile tinerilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate solidară în care contează valenţele umanitare, implicarea şi angajamentul.

În cadrul Proiectului educațional de voluntariat ”Să ne bucurăm împreună”(nr 1986 din04. 11.2013) realizat între Școală Primară Beciu,Vîrteșcoiu și Asociaţia Speranţa Andradei,Centrulde zi „Micul Prinţ”,s-a organizatîn cadrul Școlii Gimnaziale Vîrteșcoiu, în luna decembrie, o campanie de sprijinire a copiilor speciali. În acest proiect caritabil, elevii, sub îndrumarea prof. Ionașc Luminița și ed. Chiriac Steluța au confecționat felicitări de Crăciun,pe care le-au vândut elevilor din celelalte școli din comună și la Primăria Vîrteșcoiu,iar cu banii achiziționați au oferit micuților speciali cadouri.

Elevii, împreună cu micuții de la ”Micul Prinț”au realizat o activitate comună , împodobind ”Bradul de Crăciun”,sub îndrumarea personalului de la centru  și a cadrelor didactice implicate în  proiect.

În luna aprilie 2014, în cadrul activităților din săptămâna ”Să știi mai multe, să fii mai bun!”s- a realizat activitatea”Sărbătorile Pascale-Învierea Domnului”.

Elevii Școlii Primare Beciu, sub îndrumarea prof. Ionașc Luminița și ed. Chiriac Steluța, împreună cu micuții de la ”Micul Prinț”au realizat o activitate comună ”Coșulețul de Paști”.Au colorat și decupat ouă,apoi au umplut coșulețul iepurașului.

Ne-au fost alături d-na Pruteanu Alice,directorul Centrului ”Micul Prinț” și prof. Partenie Mihaela ,directorul Școlii Gimnaziale Vîrteșcoiu.A fost o experiență plăcută și interesantă pentru ambele instituții implicate.

Tot în cadrul activităților de voluntariat ,d-na director Matei Mirela a făcut un anunț umanitar prin care a propus cadrelor didactice și elevilor s-o ajute pe eleva BOLOCAN ROSE-MARIE  ,elevă la clasa aIII-a la Școala Gimnazială Vîrteșcoiu să meargă la operație –membre inferioare.Fiecare persoană poate contribui cu o sumă cât de mică pentru soluționarea acestui caz.

 

COORDONATOR S.N.A.C.

PROF. ÎNV. PRIMAR IONAȘC LUMINIȚA

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s